Preskoči na glavni sadržaj

stuffed bell pepper - punjene paprike


There are countless ways to prepare stuffed bell pepper,
this one is how I used to and how my family prefer
for 3 people you need about 9 pieces of peppers medium size,
1/2 kg minced pork
1 dl rice
1 medium onion
1 tablespoon cayenne red papper
addition to a dish or salt
1 thick slice of old bread (middle) or 3 tablespoons bread crumbs
a little milk
3 eggs
1 l cooked tomato juice
sugar for taste,
2 tablespoons flour
water
sour cream

preparation:
wash the pepper,
remove the inside and clean it from seeds, 
in a separate bowl pour a little milk and soften the bread  
mix the rice (raw) with meat, chopped onion, red pepper, adition for food or salt, bread that we squeeze a little  (if using bread crumbs pour half dl water in the mixture) and whole eggs,
mix it all well manually into a homogenous mass, 
fill the pepper and
follow one-by-side with an opening up in the pot,
pour water to half the pepper,
add a little extra salt and
cook carefily, be careful the water does not evaporate
after 20 - 25 minutes of cooking pour the tomato juice to cover the pepper,
let it boil and than remove from heat,
pour flour with a little water in a cup,
add the tomatoes juice,
add sugar to taste, salt if necessary and
cook the pepper over low heat for another 15 -20 minutes  
cool a little and serve with a teaspoon of sour cream


                                                                  -.-.-.-.-.-.-.-

ima bezbroj načina za pripremu punjene paprike,
ovo je kako sam ja navikla i kako je moji ukućani vole

za 3 osobe potrebno je oko 9 komada paprike srednje veličine,
1/2 kg mlevene svinjetine
1 dl pirinča
1 srednja glavica luka
1 velika kašika aleve cevene paprike
dodatak za jelo po ukusu

1 deblja kriška starog hleba (sredina) ili 3 kašike prezle
malo mleka
3 jajeta

1 l skuvanog soka od paradajza
šečer po ukusu,
2 velike kašike brašna
voda
pavlaka

priprema:
paprike operemo,
izvadimo sredinu i očistimo od semenki
u malo mleka potopimo sredinu hlaba da omekša
u posebnoj činiji sa mesom pomešamo pirinač (presan), iseckan luk, crvene paprike, dodatak za jelo ili so, hlab koji smo malo iscedili od mleka (ako koristite prezlu u masu s mesom dodajte pola deci mlake vode) i cela jaja,
sve dobro ručno umesimo da dobijemo homogenu masu,
punimo paprike i
ređamo jedno pored druge sa otvorom na gore u šerpu,
nalijemo vode do pola paprike,  
tu isto dodamo malu kašičicu dodatka za jelo
poklopimo i kuvamo
pazimo da voda ne ispari
posle 20 - 25 minuta kuvanja



sipamo sok od paradajza da pokrije punjene paprike,
pustimo da provri, skinemo sa vatre,
brašno umutimo sa malo vode u jednoj šoljici,
dodamo u paradajz,
dodamo šečera po ukusu, soli ako treba i
na laganoj vatri punjene paprike kuvamo još petnaestak minuta
malo prohladimo i služimo sa kašičicom pavlake 

Primjedbe

Popular

cottage cheese patella – pogačice sa sirom

layered potatoes with minced meat - složenac od krompira sa mlevenim mesom

semolina noodles with cottage cheese - gomboci sa sirom

cabbage with meat - sladak kupus na moj način

laid pork pie - slagana pita od mesa

görhe - sweet corn flour pie – slatka pita od kukuruznog brašna

potato side dish - zuschpais od krompira

pie in milk dressing with whipped cream - pita u soku od mleka

white wine château - šato od belog vina

sweet rolls-wespiary - osinje gnezdo